Últimes entrades

Que l’amor es contagie més que qualsevol virus…

Temps estimat de lectura:2minuts, 6segons

Les portes de les nostres escoles han tornat a obrir com cada setembre, ha començat un nou curs i amb ell noves experiències, noves amistats i noves històries per contar. Aquest any però, comencem amb timidesa i expectants pels canvis que aquesta “nova normalitat” comporta.

Ara, abans d’entrar posem gel a les mans dels grans i comprovem la temperatura dels menuts, traiem les sabates a la porta de les aules… aquestes són algunes de les noves rutines que hem interioritzat grans i menuts. Però, hi ha d’altres que ens costa una miqueta més. Nosaltres: una escola oberta a les famílies, al poble i al MÓN! Aquest curs ens hem vist obligades a acomiadar-nos de les famílies a la porta de les aules, sense poder acompanyar als infants a eixe raconet de l’aula on tant els agrada jugar o sense gaudir de les decoracions del passadís que de tant en tant anem canviant.

Però, quan els infants entren a NINOS tot canvia, ens tornem a sentir reforçades amb eixes mirades tímides, amb ganes de jugar, eixos somriures lliures de mascaretes que ens transmeten tanta energia. Tornem a recordar allò més importants per als menuts i totes aquelles coses que SÍ podem fer, que no importa portar una mascareta o haver d’higienitzar l’aula a cada segon perquè tots i totes estiguem el millor possible i cap virus puga apropar-se a nosaltres.

Ara més que mai som eixa mà amiga que protegeix als infants sense perdre la calidesa, el contacte humà ni les mirades de complicitat. Serà una mà que en alguns moments es protegirà amb guants, però que així i tot agafarà amb fermesa i acompanyarà amb abraçades i carícies els sentiments i necessitats del més menuts.

I és que hi ha una cosa ben clara entre tanta incertesa: els equips educatius ens esforçarem per continuar fent les coses amb el mateix amor, respecte per la infància i tendresa de sempre. Amb moltes ganes de tirar endavant i d’acompanyar emocionalment als nostres infants i famílies.

Farem que aquest món confinat, siga més bé un Món Confitat i que l’escola continue sent l’entorn més segur a per tots i totes.

Les mestres confitades

Ariadna Sanchis, Coordinadora Ninos Escola Infantil Municipal de Meliana

 

No hi ha comentaris

Deja una respuesta