Últimes entrades

Una oportunitat de canvi

Temps estimat de lectura:1minut, 11segons

Des de l’Escola Infantil Municipal Ninos d’Albal volem transformar, crear i millorar el món. Per aquest motiu hem trobat al projecte “Albal circular” de l’associació “Del camp a la taula” una oportunitat de canvi on menuts, menudes i persones adultes de l’escola podran posar de la seua part per un futur més sostenible. Segons els nostres hàbits i les nostres accions, beneficiem o empitjorem el planeta on vivim, per això considerem que és imprescindible fer consciència del camí que pren les nostres deixalles des de la infància.
Aquest projecte té per objectiu el retorn al medi natural d’aquells recursos que, pel model de vida actual, transformem en fem i els efectes que això ocasiona (contaminació, emissió de CO₂ a l’atmosfera, contaminació del sòl, etc.).

Existeixen diferents tipus de retorn de la matèria a la natura i aquesta associació considera que el compostatge es troba d’aquelles més fàcils de processar. Això s’articularà amb la creació d’espais d’aprofitament dels residus orgànics del municipi des d’una perspectiva d’economia circular, gestió descentralitzada, educativa i transformadora.

Com funciona?
– Fem ús dels contenidors marrons repartits per tot el poble.
– Aquests residus es transformen en recursos orgànics i alimenten el centre de compostatge.
– Amb aquest compost obtingut es poden regenerar espais de l’Horta o utilitzar-los per a jardins propis o comuns.