Últimes entrades

Setembre és una pluja de mirades

Temps estimat de lectura:1minut, 49segons

Amb l’arribada de la tardor no solament plou des del cel, també plou en les mirades de xiquets i xiquetes que s’embarquen en la vivència dels seus primers dies d’escola. Plou per la separació d’allò estimat i conegut, i plou per la trobada davant el nou: Un nou context, nous vincles amb iguals amb els qui compartir l’afecte, noves rutines, nous horaris… I per als dies plujosos… Paraigües de colors! Què millor que obrir i compartir, escola i família, un paraigua que acull, un paraigua dibuixat pels colors de l’afecte:

El color del consol, amb actitud afectuosa, comprensiva i disponible. Estar en les mirades còmplices, en els relats del que serà l’escola, explicar-li què i amb qui es va a trobar recalcant el positiu. Permetre-li descansar en un trosset de “llar” materialitzada en un coixí, un drapet, un ninot o un xupló, aqueix objecte transicional que és nexe d’unió amb les seues figures d’afecció principals. Assecar les seues llàgrimes i netejar les seus nassets amb un mocador suau.

El color de la besada de comiat, recordant-li que tornarem prompte. L’abraçada davant el retrobament i davant el plor que ens diu que ens ha trobat a faltar, rebent-nos amb l’emoció i la sensibilitat a flor de pell.

El color de l’espera i la paciència. Saber que no és el millor moment per a canvis o nous reptes, la retirada del bolquer o el pas del bressol al llit, poden esperar. I si augmenten les rabietes o disminueix l’apetit, el millor és mantenir la calma.

El color de la confiança, de saber que el nostre tresor està en bones mans, i que aqueixes mans són una extensió de les nostres, facilitant el pas dels nostres braços a braços de l’educadora. La confiança de saber que podem cridar davant qualsevol dubte, que podem preguntar, comentar…

Prompte els colors es veuran reflectits, dibuixant-se l’arc de Sant Martí en el cel, una lluentor assolellada en les mirades i milers de somriures de bons moments que serviran de pont per a donar nous passos en una gran aventura, la de créixer, i així, viure amb un somriure.

No hi ha comentaris

Deja una respuesta