Últimes entrades

Amb ulls de dona

Temps estimat de lectura:2minuts, 46segons

No cal dir que el treball de sensibilització en matèria d’igualtat no és qüestió d’un dia. Però potser si cal recordar-ho de tant en tant.

Les Escoles Infantils Ninos tenim un gran compromís amb la feina que desenvolupem en aquesta etapa tan sensible, de tants canvis i de tant aprenentatge. Per això el prisma de la coeducació i la ruptura d’estereotips de gènere, és un far que ens guia en totes les accions que desenvolupem, no només amb l’alumnat, sinó també amb les famílies de les escoles i el nostre entorn més proper.

És per això que després de l’efervescència que hem tingut aquest passat 8 de març, volem seguir reivindicant el treball en matèria d’igualtat. I volem fer-ho compartint les accions que s’han dut a terme des de l’Escola Infantil Municipal «La Mandarina» de Picanya, un centre que sens dubte realitza un treball excel·lent en aquest àmbit al llarg de tot el curs.

Al centre s’ha treballat el carnestoltes amb ull de dona, triant cada una de les aules una dona important en la nostra història, per homenatjar-la. Una d’elles era Frida kalho.

Tant l’alumnat com l’equip docent i les famílies han participar en moltes activitat al voltant del 8 de març com per exemple acudint a la concentració que va tindre lloc a la plaça de l’ajuntament i participant a la cursa del dia de la dona que es va celebrar l’1 de març.

També varen tindre un acte de visibilització reivindicativa, penjant el bavis i un mural al carrer, que a més varen decorar els xiquets i les xiquetes.

A més de tot això, l’Escola va participar com tots els anys en l’acció d’art al carrer, que promou l’ajuntament. Sent aquets any els xiquets i les xiquetes de l’aula de la iaia Pepica els i les artistes de l’obra triada per a representar el certamen.

Per a realitzar aquesta obra d’art, es va utilitzar la tècnica del pèndul, que es tracta de penjar botelles de plàstic amb diferents colors de pintura de dits. Les xiquetes i els xiquets han de balancejar les botelles de manera que la pintura vaja caient i mesclant-se entre sí.

Pel que fa a l’obra d’art al carrer en la que va contribuir l’escola, vam realitzar un obra amb la mateixa tècnica del pèndul, esta vegada sobre tela. L’obra representa l’arbre de la vida i les tradicions generacionals que van passant-se de mares a filles i a fills. Cada família ha representat alguna cosa significativa sobre les dones de la família amb un cercle.

Per últim, desprès de la presentació es van penjar les teles en els balcons del carrer major de Picanya i vàrem fer una eixida amb els xiquets i xiquetes de 2-3 anys per anar a veure-les.

Des de l’Escola Infantil Municipal “La Mandarina” de Picanya estem molt agraïdes de participar en aquests actes i també per la implicació de les famílies. És molt important per a nosaltres ja que ens permet expressar la nostra sensibilitat i el nostre suport cap a una societat igualitària.

 

No hi ha comentaris

Deja una respuesta