Últimes entrades

El MAC aposta enguany per captar nous públics amb sessions específiques per a bebès, xiquets i joves

Temps estimat de lectura:2minuts, 13segons

Des dels seus inicis, el principal objectiu del festival MAC (Mislata, art al carrer) ha sigut el de traure les arts escèniques al carrer i acostar-les a la ciutadania, especialment a aquells col·lectius que no solen ser consumidors habituals de cultura. Un d’aquests col·lectius és el del públic més jove: els xiquets, les xiquetes i els joves, per als qui cada any s’ofereixen diferents espectacles, quasi sempre relacionats amb el món del circ, fil conductor de la programació del festival.

Enguany, l’Ajuntament de Mislata ha optat per reforçar aquesta aposta pel públic infantil i juvenil, ja que la majoria de novetats de la programació consisteixen en sessions específiques per a bebès, xiquets i joves. “La promoció de la cultura i de la infància són dues dels trets que millor ens identifiquen i el MAC és l’escenari ideal per a conjugar-los”, explica l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, convençut que “el teatre, el circ, la dansa i la música són una font de valors essencials per al desenvolupament personal dels xiquets i les xiquetes”.

El MAC 2018 inclou enguany dues activitats noves com el MAC Escolars, unes sessions matinals per a l’alumnat de 5º de Primària que porta per títol Mislata, ciutat del circ i que està coordinat per l’Equip de dinamització cultural de l’Ajuntament, a més d’una sessió específica per a joves. Es tracta de MAC al pati, una representació a càrrec de la companyia valenciana La Trócola Circ, en l’amfiteatre de Felipe Bellver, que es farà el dia 23 de maig a l’hora del pati dels instituts de Mislata.

L’edició d’enguany també recupera un format ja testat en anys anteriors, el Pop & Circ en família, una matinal de tallers de circ i el concert de la banda sevillana Full en els jardins de l’Hort de Sendra el diumenge dia 20 de maig. I una altra de les perles que amaga enguany la programació de Mislata, art al carrer és l’última producció de PanicMap, un espectacle que porta per títol Xicotet Big Blue i que està pensat per a bebès a partir de 8 mesos. La cita serà el 25 de maig, en el teatre del Centre Cultural, amb dues sessions: 17.30 i 18.30 hores.

De la importància d’apostar pel públic jove es parlarà també en una altra de les novetats d’enguany, el MAC Pro, una jornada per a professionals que tindrà lloc el 17 de maig en La Fàbrica i que porta per títol Els arts escèniques de carrer com a generadors de nous públics.

Text original en hortanoticias.com

No hi ha comentaris

Deja una respuesta