Últimes entrades

A PALPES AMB LA PELL, PRESENTEM UN NOU MÓN

Temps estimat de lectura:2minuts, 1segon

«Espai!», «allí», «ací»…Paraules que no serveixen de res per a qui no pot veure amb els ulls, encara que sí amb la seua pell; per açò requereix la informació al poder de la seua mà. Així ens ho va fer saber Yolanda, que va venir acompanyada del seu bastó «tuneado» en roig i blanc. Amb un gran sentit de l’humor li va donar aquest adjectiu, perquè molt poca gent sap que un bastó blanc i roig identifica a les persones amb diversitat visual i auditiva.

Vam tenir l’enorme plaer de comptar amb ella en la presentació del nostre pròxim Món: «El món de la pell». Un món que posa l’accent en el tacte en tots els sentits i en tot el que inspira, com el posar-se en la pell d’una altra persona desenvolupant l’empatia i atorgant el ric valor que posseeix la diversitat; oferir un ambient accessible i una mirada en la qual tots i totes, sent iguals sota la pell, compartim el mateix dret: el dret a ser diferents.

Yolanda ho va aconseguir, va aconseguir que ens posàrem en la seua pell desenvolupant la nostra sensibilitat a través de les seues vivències, experiències, anècdotes i aprenentatges; entre moltes altres coses descobrim com a través dels peus podem arreplegar molta informació del terreny; com d’important  pot arribar a ser l’olfacte i com es pot desenvolupar fins al punt de reconèixer, des de lluny, si hi ha ous durs en la nevera. Especialment emotiu va ser el moment en el qual li vam fer lliurament d’un record, una cistella de tresors que anava descobrint un a un palpant-ho amb els seus dits: la pinya que li va transportar a la seua infància o la petxina, com ella mateixa va dir, amb l’essència de la mar; fent «visible» la coneguda frase d’ Antoine de Saint Exupéry: «L’essencial és invisible als ulls»

Amb la mirada posada en allò essencial i amb els sentiments a flor de pell, llancem a l’equip el “Món de la pell”, món que el pròxim curs embolicarà les nostres escoles. Especialment sensibles amb la diversitat, treballarem en coordinació amb l’ONCE, de qui us remetem al seu web d’educació: http://educacion.once.es/

No us perdeu en breu la carta de presentació dirigida a les famílies en la secció: “El nostre món”

No hi ha comentaris

Deja una respuesta