Últimes entrades

TOT ACABA TOT COMENÇA.

Temps estimat de lectura:1minut, 28segons

Un any més acabem un curs ple de vivències. Aquesta setmana hem estat de formació tots els equips de les escoles infantils Ninos. Amb Irene López hem aprés què és el Mindfulness i com ens pot ajudar en la  nostra tasca diària, per a Irene no cal grans espais ni grans artificis, qualsevol lloc i qualsevol moment són bons per a parar-nos atenció. El camí cap a la calma i la concentració depèn de nosaltres, de tenir-nos cura, respirar conscientment, assaborir cada situació amb atenció plena: una pansa en la boca, el caliu del sol, el soroll de la natura. Per a acabar, gestionàrem les nostres emocions desitjant que tot li vaja bé a  les altres persones: les que estimem, les que ens són indiferents, les que no estimem tant…així buidem motxilles on guardar noves experiències.

 

Amb Mar Hernández ens hem endinsat en el món de la música segons Willems, percussor de la vivència musical, a través del cos. Ara tenim més clars conceptes com timbre i to, melodia i harmonia, i la relació que s’estableix amb les diferents vessants de la condició humana. El ritme està lligat al cos, la melodia a les emocions i l’harmonia al intel·lecte, per això amb la música aconseguim un aprenentatge holístic. Però si una cosa hem aprés amb Mar és a divertir-nos i creure en nosaltres, hem cantat improvisant, hem ballat amb llibertat, hem trobat noves eines per a acollir amb qualitat la música a l’escola infantil. Ah! I també hem descobert que som d’infantil «de soca-rel» perquè cada vegada que veiem la campana xicoteta ens emocionàvem, no tenim remei…

No hi ha comentaris

Deja una respuesta