Últimes entrades

Emmi Pikler

Temps estimat de lectura:0minuts, 43segons

 

“Tot allò que fem per un xiquet o una xiqueta que podria fer per si mateix, no solament no l’ajuda, sinó que evita el seu aprenentatge”.

Emmi Pikler (1902-1984)

Com a responsable d’una casa bressol situada a Budapest, Emmi Pikler va dissenyar un model d’atenció personal on els xiquets i les xiquetes establiren vincles càlids amb les seues educadores, gràcies a les cures rebudes en els moments d’atenció a les seues necessitats bàsiques.

Aquests moments generen una sustentació afectiva que permeten l’activitat autònoma, on les criatures desemboliquen les seues capacitats movent-se en llibertat, i sense més estímul extern que la preparació d’un entorn que facilita aquest moviment.

El plantejament de Emmi Pikler ha sigut inspirador per a l’activitat pedagògica en l’educació infantil, i també sobre la base d’aquest, s’ha elaborat un original equipament per a les escoles.

No hi ha comentaris

Deja una respuesta