Últimes entrades

ALOHA

Temps estimat de lectura:1minut, 51segons

Així donem la benvinguda a les noves incorporacions de l’equip NINOS, la nostra gran família augmenta i l’acollim amb aquesta bonica manera de saludar hawaiana que significa bellesa, pau, gaudi, afecte… Què millor manera d’introduir-nos en el nostre projecte!

Entrellaçada amb un trosset suau de llana, i amb el dolç sabor d’un bombó, els presentem la carta del “Món Acollidor”, el nostre primer món, aquell en el qual comencem l’emocionant trajecte d’escola. El seu inici hem de planificar-ho amb sensibilitat, generant un ambient càlid amanit per música, llums i dolços perfums.

Els primers passos s’han de recórrer de manera pausada i sense presses, donant temps al fet que les criatures i les seues famílies senten la seguretat necessària en aquest nou entorn que serà una prolongació de la seua primera llar. Abraçades, somriures, carícies, mirades còmplices, paraules de consol… Acollir amb les portes, els braços i el cor oberts.

Planificar un temps de familiarització, compartint el primer dia els xiquets i les xiquetes amb les seues principals figures afectives, després, en companyia dels qui en breu seran els seus nous vincles: les seues educadores i els seus futurs amics i amigues, augmentant a poc a poc el temps d’estada en l’escola.

Família i escola caminaran en una mateixa direcció, i la confiança generada serà la brúixola que aportarà la calma i la tranquil·litat tan necessàries per a donar els nostres primers passos. Gestos còmplices, sincronitzats: una besada de comiat donarà lloc a una abraçada de benvinguda.

No haurà de faltar un trosset de casa materialitzat en un coixí, un llençol o un estimat  peluix. Tampoc la gaseta o el xupló, objectes amb un important valor afectiu que a les criatures els farà sentir en companyia, amb les seues textures, olors familiars i les sensacions de llar.

Emprenem el vol amb noves inquietuds, incerteses, noves perspectives, moltes ganes d’aprendre i també d’aportar… Cada educadora i cada educador compartint vocació però amb una lluentor i una essència pròpia. Als qui comencen i als qui segueixen: equips, famílies, criatures… ALOHA, la respiració de la vida, estimar-nos per a estimar.

No hi ha comentaris

Deja una respuesta