Últimes entrades

Concert de Bressolant a Paiporta

Temps estimat de lectura:1minut, 40segons

Arriba Llenguaviva, la setmana del valencià a Paiporta.

Del 22 al 24 de març se celebra a Paiporta la segona edició de Llenguaviva, la setmana del valencià, organitzada per l’Agència de Promoció del Valencià AVIVA Paiporta.

Amb tot un seguit d’activitats destinades al públic escolar, però també a la població en general, l’objectiu d’aquesta activitat és posar en valor la creació literària, musical i artística en la nostra llengua. Dins de Llenguaviva es presentarà, a més, l’Auca de Paiporta, obra que es repartirà a tota la població i en què l’il·lustrador Paco Giménez i l’escriptor i conta-contes, a més d’ambaixador de la lectura de la Fundació FULL, Carles Cano, fan un tast de la història de Paiporta i la seua realitat actual.

Tallers, presentacions de llibres, animacions infantils i concursos conformen l’activitat central de la segona edició de Llenguaviva, que es desenvoluparà al Museu de la Rajoleria, la seua sala annexa i els jardins exteriors. La programació també conté una vessant de reflexió sobre la igualtat de gènere, i l’assetjament escolar o bullying, elements que reforcen la vessant educativa de la setmana.

Segons ha explicat l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, “amb la consolidació de Llenguaviva com a activitat cultural i educativa, volem donar-li un impuls a l’ús del valencià com a ferramenta de comunicació d’idees i pensaments, posar-lo en valor i reivindicar-lo com a tret fonamental de la nostra cultura i de la nostra identitat com a poble”.

Per a la dirigent, “fins fa poc, la nostra llengua estava relegada a un protagonisme secundari en l’administració i en la creació i l’activitat cultural, especialment al nostre poble, però també en la societat valenciana en general. Volem començar a revertir aquesta tendència i donar-li un protagonisme principal, promovent-la i prestigiant-la, mostrant que hi ha creadores i creadors en valencià, i que contribueixen a fomentar el seu ús i coneixement”.

No hi ha comentaris

Deja una respuesta