Últimes entrades

SENTIMENTS A FLOR DE PELL

Temps estimat de lectura:2minuts, 12segons

Cada dia vivim una nova aventura amb als nostres menuts i menudes, ells són els qui ens mostren la vertadera essència de la puresa, la sinceritat i la bellesa innata dels xicotets detalls. Ells i elles estan descobrint el món junt a les persones que els envolten i entre ells ens trobem nosaltres, els educadors i les educadores, una figura clau en la seua infància, tant és així que de vegades em confonen amb la mare, sensació de plena confiança veritat? Vos ha passat alguna vegada?

A l’escola, la segona llar d’aquests petits exploradors, intentem transmetre i alimentar eixa confiança perquè aflore i romanga en el seu interior. De fet, en el dia a dia es donen infinitat de moments carregats d’emocions diverses, que depenent de la manera en què s’acompanyen afavorirem eixe sentiment de pertinència o no.

Amb tot açò faig referència a l’acompanyament emocional i la nostra actuació davant aquesta capacitat d’estar presents i disponibles en el món emocional propi i de l’altre. Abans de res, nosaltres com a models a seguir hem d’actuar en conseqüència i posicionar la nostra mirada reflexiva, sabem identificar les emocions?, entenem allò que ens diuen i cap a on ens mou cadascuna? No podem donar allò que no posseïm.

Una gran rialla contagiosa, un somriure picaresc entre cosquerelles, un crit emocionant mentre juguem a agafar-nos per l’aula, plors frustrants resultants d’un conflicte, plors de tristesa per la separació del seu familiar o plors desgarradors de malestar… Un grapat d’emocions vàlides i necessàries, que hem d’acompanyar amb un simple: “Expressa, estic ací amb tu”. Quina frase més breu i a la vegada més significativa. Personalment em transmet pau, tranquil·litat, cura i estima, tot allò que necessiten els nostres infants en qualsevol moment del dia.

Per tant, acompanyem-los emocionalment. Una emoció sempre ens avisa d’alguna cosa, totes les emocions ens conten el que necessitem , si les escoltem ens porten a la acció i a retrobar-nos amb nosaltres mateixa. Tots tenim dies bons i altres que no ho són tant, i és en eixos últims, quan hem de tindre, encara més present, el sentit de cada emoció i que si les atenem ens porten a la acció més encertada. Pareix senzill, però tot està condicionat amb la manera en què aprenem a regular-nos amb els adults significatius. En conseqüència, la retroalimentació positiva resulta ser una eina fonamental en la vida de qualsevol persona.

Escoleta Infantil Municipal Ninos de Carlet
Cristina Suey i Motilla

No hi ha comentaris

Deja una respuesta