Últimes entrades

EL MÓN DE LA MÀGIA

Temps estimat de lectura:1minut, 56segons

Si aprenem a valorar la importància de les xicotetes coses de cada dia, descobrirem la màgia en cada moment: en un somriure després d’un conflicte, en la intimitat d’un canvi de bolquer, en un berenar compartit… Perquè la vida és màgica, inesperada, divertida i, sobretot, és millor si tenim la companyia d’algú que ens mira amb complicitat.

La màgia com un fet sorprenent i atractiu, que suposa transformació, reflexió i diversió, la trobem en tots i totes. Podeu fer la proba, digueu les paraules màgiques i obriu bé tots els sentits.

Veureu la Màgia en el Riure, perquè el sentit de l’humor és tan necessari en l’educació com ho són les normes o els valors. Les relacions, entre pares, mares i fills o filles i entre mestres i alumnat, que dediquen temps a divertir-se, al bon humor i a riure, són menys tenses i més afectuoses. L’humor ajuda a dimensionar el problemes, donant-nos una visió més equilibrada, més equitativa, ni sobredimensionat-los  ni subestimant-los.

Sentir la Màgia del Valor de la primera vegada , la valentia d’atrevir-se a fer coses que suposen un repte: a posar-se en peus, a passar del menjar triturat al sencer, a tocar les diferents textures. Les nostres criatures són un exemple de valentia, cada dia, i hem de parar-nos a valorar els seus superpoders, amb admiració i respecte.

Escoltareu La Màgia de la Paraula: les paraules  tenen la capacitat de construir-nos o destruir-nos, per això és tan important el missatge que transmetem. La comunicació positiva, amb respecte, amb qualitat, amb mirada de gènere, potencia les capacitats individuals, perquè permet l’expressió lliure i el creixement de l’autoestima.

Les persones aprenem a través del joc, divertint-nos mentre aprenem;  perquè jugar és imaginar situacions que resoldre, és equivocar-se i que no passe res, és repetir i repetir fins que ho tenim clar, és compartir riures, pors, dubtes, descobriments, és manipulació, sorpresa, expressió d’emoció, percepció de valors… per això Jugar és Màgic.

La vida és com una caixa plena de tresors i la clau per a obrir-la la tenim nosaltres, tan sols hem de buscar-la en les butxaques, en els rellotges, en les sabates o en el cor.

 

T’atreveixes?

No hi ha comentaris

Deja una respuesta