Últimes entrades

Espai de Telles

Temps estimat de lectura:2minuts, 3segons

Amb ‘Espai d Telles’ el Centre del Carme de València es converteix en el primer centre d’ art espanyol que disposa d’un espai permanent dedicat a bebès.

Des del mes de Novembre de 2016, podeu trobar en la ciutat de València una proposta artística per a criatures  menors de 3 anys. Ninos ha participat en aquest projecte del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i Arquilecturas, aportant assessorament pedagògic.

Es tracta un espai  en el Museu Centre del Carme, al carrer del Museu, 2 de València. L’Espai de Telles és el seu nom. Hi trobareu una sèrie de propostes permanents i d’altres temporals, basades en l’art contemporani, en la llum i en propostes pedagògiques de Reggio Emilia o Montessori, per exemple.

Més endavant ,

L’Espai d Telles, el trobareu també en Alacant, Al MUBAG; al carrer Gravina,13-15 i en Castelló al EACC; Carrer de Prim, s/n. Tres Museus d’art que han obert les seues portes a la infància, xiquets i xiquetes com ciutadans de dret.

Com element inspirador hi teniu la llum, perquè:

La llum és font de vida, d’energia, d’emocions. Tant la natural del sol i la lluna; com l’artificial, creada per la infinita imaginació humana.

Gràcies a la llum descobrim les diverses realitats del món: les transparències i les opacitats, les fosques ombres i les lluentes llampades , els canvis en el cicle de la terra.

A l’Espai de Telles s’ofereixen experiències sensorials per a bebès de 0 a 3 anys; com ara : construir, trepar, observar, gatejar, tocar, olorar, compondre i descompondre, trobar un reflex per baix, per dalt, per un costat o per l’altre; de manera individual o col·lectiva. Perquè crear cooperant és un doble aprenentatge.

Totes les persones tenim una llum pròpia que il·lumina el nostre camí. I cal observar-la amb tendresa i respecte per tal que mai no s’apague. Està en els nostres ulls que cap xiquet o xiqueta mai no siga invisible.

La foscor ens ajuda a trobar la nostra essència més íntima i a descobrir com la por esdevé joc.

Ens construïm amb curiositat i emoció, amb la seguretat de qui ens estima i la superació de xicotets reptes. Poquet a poquet, amb calma. No hi ha res més urgent que gaudir d’una infància feliç.

Descalceu-vos, passeu i jugueu!

No hi ha comentaris

Deja una respuesta