Últimes entrades

Noves Experiències que ens deixen emprempta

Temps estimat de lectura:2minuts, 18segons

En l’Escola Infantil Ninos La Mandarina de Picanya, hem tingut moltes experiències, diferenciades intergeneracionals i de participació professional. Una part d’aquestes accions ha estat enfocada a la salut dels infants. Una correcta alimentació en els primers anys de vida pot repercutir positivament en l’estat de salut dels infants. Aquest factor és tan important que pot influir en aspectes com ara la seua habilitat per a aprendre, comunicar-se amb els altres, pensar, socialitzar-se i adaptar-se a nous ambients i en el seu rendiment escolar. Una bona alimentació pot influir notablement en el seu futur.

Per això hem organitzat diverses accions enfocades a que les famílies tinguen totes les eines al seu abast per a l’òptim creixement dels infants. Ninos La Mandarina ha comptat amb una enriquidora xarrada de la pediatra del poble Silvia Sanchis que ens ha resolt tota mena de dubtes referents a la prevenció de malalties i bons hàbits per evitar contagis. En aquesta línia, també hem comptat amb la col·laboració de Paco García, metge d’atenció primària, que ha impartit una xarrada d’etiquetatges d’aliments.

 

Alimentació: la base per al millor creixement

Amb la intenció de conscienciar a les famílies de la importància d’una alimentació saludable, l’expert ha mostrat a les famílies com llegir l’etiquetatge d’alguns aliments aparentment saludables i els ha ensenyat a prioritzar en alguns aliments bàsics i molt importants per aquesta etapa. Entre els hàbits més recomanables, es recorda no abusar de les grases vegetals i una abundant quantitat de fruites i verdures. La pràctica d’exercici també és una de les millors defenses per previndre enfermetats. Davant l’èxit d’aquesta activitat i el gran interés de les famílies per aprofundir en una alimentació saludable ens ha dut a fer una segona edició aquest maig.

 

L’afecte, la millor vitamina

A més de cultivar la bona salut dels nostres infants, en Ninos La Mandarina creiem en la importància de l’afecte que transmeten els majors. Una experiència d’afecte que deixa sens dubte una empremta inesborrable per als menuts.

Amb visita dels iaios de la Residència la Savia de Paiporta hem començat les experiències intergeneracionals, uns moments d’intercanvi de mostres d’afecte i també moments de joc i cançons populars. Per altra banda ens han visitat, com cada any, el membres del cor del llar dels jubilats de Picanya i per gaudir d’un matí de cançons. Aquests encontres amb els majors són molt importants, perquè nosaltres pensem que créixer convivint és una de les millors experiències que els podem oferir els nostres xiquets i xiquetes per a no perdre l’essència de la vida.

 

No hi ha comentaris

Deja una respuesta