Últimes entrades

EXPERIÈNCIA NINOS EN AKOE: OBRIM L’ESCOLA A LA COMUNITAT

Temps estimat de lectura:1minut, 28segons

Música i una xicoteta picaeta que dona la benvinguda a diferents sabors, diferents essències; un cercle que predisposa a la trobada, al diàleg;  una porta oberta que diu “sigues com sigues, ací t’estimem”… Així presentàvem el nostre projecte el passat juliol en les jornades de AKOE, obrint portes i finestres a la Comunitat Educativa i traslladant el nostre “xicotet” món a totes les generacions:

Un món que creu en la persona competent des que naix, que cuida el més mínim detall de l’ambient com a generador de benestar i aprenentatge, que educa amb il·lusió i des del cor… Un món que des d’una perspectiva holística, engloba cinc competències: “viure amb un somriure”, “parlar amb les emocions”, “pensar amb el cos”, “jugar amb la imaginació”. Un món per a tots i per a totes, per a “créixer convivint”…

“Només s’estima el que es coneix”

Des de la reflexió d’aquesta cita atribuïda a Leonardo da Vinci, “créixer convivint” es va convertir en el fil conductor del col·loqui: obrir les nostres mirades per a conèixer a totes i cadascuna de les criatures, per a conèixer a totes i cadascuna de les famílies, per a conèixer l’entorn en tota la seua plenitud i en tota la seua diversitat… Vincular-nos per a crear comunitat, entenent l’escola com a recurs educatiu inclusiu i permeable, que brinda i acull.

I després d’un col·loqui d’enriquiment mutu, concloíem amb una altra cita en aquesta ocasió de Francisco Mora que és per tots i totes coneguda, i  imprescindible en el context de la neuroeducació:

“Només es pot aprendre allò que s’estima”

 

 

No hi ha comentaris

Deja una respuesta