Últimes entrades

Projecte Arrelats

Temps estimat de lectura:1minut, 57segons

Encetem un nou projecte a l’Escola Infantil Municipal de Quart de Poblet, dirigint la mirada a una nova intenció de treball amb l’entorn; coneguent els recursos, els serveis, els agents socials, els espais de diàleg… aconseguim aprofundir, en les possibilitats que l’entorn ens pot oferir, treballant mútuament per a participar i afavorir el desenvolupament comunitari. I és així, com naix el nostre projecte “ARRELATS” amb la intenció de trobar totes les arrels afins a la nostra escola infantil per fer-ne un sol, en la co-creació d’experiències enriquidores.

Els primers fruits ja han arribat i encara amb la pell aborronada, del que hem viscut al costat de les persones que formen el centre social intergeneracional “Trenquem barreres” del nostre municipi, ens hem llançat a escriure aquestes paraules carregades de significat.

El centre ens ha obert els braços a la interrelació amb una dualitat infant-persona major que té un arrelament molt especial que podríem identificar com a net/neta-avi/àvia i el qual ens du a una posició facilitadora de sentiments i emocions per a la participació cooperativa. Ens queden amb la confiança, motivació, cura, alegria, seguretat, tendresa, aprenentatges, estimulació… I és només un xicotet exemple del que hem sentit amb les dues experiències compartides dels infants de 2 a 3 anys de l’escola i les persones majors del centre.

Em pogut gaudir d’un matí on l’expressió plàstica i creativa va fluir intergeneracionalment. I em compartit amb les famílies de l’escola una mostra de l’expressió plàstica dels infants i el treball conjunt amb el grup de majors. La coral Rondó ens va acompanyar amb les seues veus una estona de la vesprada i tots i totes juntes vàrem compartir un riquíssim berenar on la coca de llanda i els dolços típics de la nostra terra no podien faltar.

Generació rere generació ens arrelem al nostre entorn, les nostres costums i la nostra cultura, fem memòria di qui hem sigut, veient on estem i que volem arribar a ser, per tal de créixer convivint.

Les Escoles Infantils Ninos com a Cooperativa d’Ensenyament continuarem fomentat aquests projectes a tots els nostres centres.

Marta Nunyez, Coordinadora de Ninos – Escola Infantil Municipal de Quart de Poblet

No hi ha comentaris

Deja una respuesta