Últimes entrades

Panera dels tresors

Temps estimat de lectura:1minut, 17segons

A l’escola cada instant que compartim amb els menuts i menudes, per xicotet que siga, es molt important, ja que a cada moment es desenvolupen els sentits de les criatures, des dels primers mesos de la seua vida.

Una de les eines que deixem a l’abast d’ells i elles, a les aules, es la “Panera o cistella dels tresors”, una proposta de joc i aprenentatge per a xiquets i xiquetes menudes, creada per Elionor Goldschimet. Composta per una cistella plena de materials quotidians, objectes que hi podem trobar a casa.
El fonamental d’aquestes cistelles, es manipular lliurement els objectes que hi troben en ella, fomentant la capacitat d’elecció, involucrant tot el seu cos i descobrint d’un en un aquests objectes de manera sensorial.

Com a educadores, observem amb atenció cadascun dels elements, tenint en conter unes pautes establides, mai els deixem sols i soles amb la panera dels tresors.
Acompanyem i donem seguretat amb la mirada, una mirada plena, plena d’emocions i sentiments, que sense dir res, ho transmetem tot, per deixar que s’involucren a l’experiència amb motivació i confiança pròpia.

Anem a oferir als xiquets i xiquetes, materials i espais amb infinitat de possibilitats, sobretot motrius, que els i les ajudaran al moment de la seua identitat del cos.

“Deixar fer amb llibertat,
despertarà la seua curiositat,
amb curiositat viuran,
tot allò que ells i elles voldran”

Paula Moral Peris
Educadora Escola Infantil Municipal Ninos Albal.
www.escolesinfantilsninos.com